De vervolgde kerk noemden we vroeger de lijdende kerk. Maar zeker het boek Het dwaze van God werpt daar toch een ander licht op. In het boek beschrijft Nik Ripken - niet zijn echte naam - hoe hij als zendeling in het Somalië van de jaren '90 van de vorige eeuw, uiteindelijk gedesillusioneerd met zijn gezin naar huis terugkeerde. Eenmaal thuis beseften ze: maar er zijn ook gebieden waar de kerk juist floreert te midden van vervolging. Ze besloten deze christenen overal ter wereld op te zoeken en werden enorm bemoedigd door wat God doet in situaties van vervolging: Hoe God spreekt tot moslims; hoe God massaal mensen in China voor zich wint; de wonderen die gebeuren op het zendingsveld... Maar daarnaast is er die andere kant, die in veel verhalen anoniem beschreven wordt.
De meeste boeken in de rubriek de vervolgde kerk zijn tot stand gekomen vanuit samenwerking met de organisaties Open Doors en Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK - in het Engels: Voice of the Martyrs).
Titels in deze rubriek zijn: Doorbroken grenzen en Elke dag geboeid (geschreven door oud-Open Doorsmedewerker Jan Pit - inmiddels overleden); Zingen in de nacht en Vergeten vrouwen (van de hand van Anneke Companjen, vrouw van oud-Open Doorsdirecteur Johan Companjen); Zijn hart bleef zacht. Voor tieners hebben we de boeken De verscheurde sluier, Strepen op z'n rug en het stripboek Tussen haat en hoop. Ook vind je in deze rubriek de boeken van Brother Andrew, Anne van der Bijl, de oprichter van Open Doors: En God bedacht zich en Bouwen in een verscheurde wereld.
De laatste jaren hebben we op verzoek heruitgaven gerealiseerd van de klassiekers Vanya (over vervolging ten tijde van het communisme in de Sovjet-Unie) en Nooit keer ik terug (over christenen in Laos, in Azië). Beide boeken hebben we inmiddels meerdere malen herdrukt.